maanantai 27. helmikuuta 2012

Kukkapenkin myöhemmät vaiheet

Tammikuussa kerroin kukkapenkin teosta mökkipihaan. Tässä vielä kuva taimien istutuspäivältä.


Viime kesä oli ensimmäinen kesäni mökillä, enkä tiennyt ollenkaan millaisessa kasvukunnossa maa on. Kukkapenkkiä tehdessäni paransin maata vain taimien istutuskuopan kohdalta, sillä en halunnut helpottaa rikkaruohojen kasvua. Laitoin istutuskuoppiin myös lannoitetta. Maa oli paremmassa kasvukunnossa, kuin oletinkaan, sillä elokuussa tilanne oli tämä:


Sormustinkukat kasvattivat valtavat lehtiruusukkeet, mutta kukkia tuli vain kaksi. Myös tuoksumatara kasvatti lehdistöä, muttei kukkinut. Tästä vihreästä lehtipaljoudesta päättelen, että kukkapenkkini sai vähän reilusti typpeä... Kaikki kasvit olivat kuitenkin hyvinvoivan näköisiä, paitsi esikasvattamani gladiolukset, jotka näyttivät kärsivän sienitaudista ja tekivät vain kaksi tervettä kukkavartta.


Kesän mittaan huomasin myös, että penkki ei olekaan niin aurinkoisessa paikassa kuin oletin. Se saa runsaasti aurinkoa keväällä ja alkukesällä, kun aurinko paistaa korkealta. Mutta elokuussa aurinko on jo niin matalalla, että penkki jää rannan tervaleppien varjoon melkein kokonaan. Kasvit kannattaa valita jatkossa tätä ajatellen.

Tässä vielä kuvia kukista, joita en ole aiemmin esitellyt.


Särkynytsydän säilytti koko kesän lehtensä ja teki harvakseltaan kukkia elokuulle saakka.


Tähkätädyke kukki myös pitkään, mutta oli aika vaatimattoman oloinen -ainakin näin ensimmäisenä kesänä.


Myskimalva kukki hienosti ja teki paljon siementä. Sitä on jatkossa varmaan penkissä vähän enemmän...


Punakukkainen sormustinkukka sai aikaseksi upean kukkavarren! Siementä se ei varmaankaan ehtinyt kypsyttää, kukkiminen jäi niin myöhäiseksi. Tämä kuva on otettu 19.8.

Klikkaa kuvaa, niin näet ne isompina uudessa ikkunassa.

Hyvää alkanutta viikkoa sivullani vieraileville, kiva kun kävit! Tervetuloa uudet lukijat!
6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Mä istutin sormustinkukan taimia viime kesänä, mutta ne ei kukkineet..toivottavasti tulevana kesänä..Odotellaan kevättä!

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä kauniilta! Myskimalva on suosikkejani, tosi kaunis.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kommenteista! Sormustinkukka on ihana isompana ryhmänä, sellaisesta haaveilen! Myskimalvasta tykkäsin, sillä siinä oli kukkia vielä syksylläkin. Varret olivat kyllä turhankin rennot, se kaipaa muiden kukkien tukea, toisaalta tuo villiä ilmettä kukkapenkkiin :).

  VastaaPoista
 4. Voi että kuinka ihania :) Minäkin tykkäisin sormustinkukista, mutta en vielä uskalla laittaa niitä, kun lapsi on niin pieni...

  VastaaPoista
 5. Niin, se on myrkyllinen. Se ei ole kamalan syömään houkuttavan näköinen, mutta koskaan ei voi olla liian varovainen.

  VastaaPoista
 6. Tulin vastavierailulle ja täältähän löytyi paljon kivaa :)
  Itse olin viimekesänä kylvämässä sormustinkukan siemeniä kun Mummuni vieressä alkoi ihmetellä ettenkai aio noita viheliäisiä jokapaikan valloittajia istuttaa, hänellä kun niitä on pitkin kukkapenkkejä ihan riesaksi saakka. Seuraavana päivänä sain alkuja ämpäri kaupalla ja nyt tänä kesänä toivottavasti minulla on kukassa monta..

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!