lauantai 4. elokuuta 2012

Kypsyvää kesää

Tänä kesänä monet siemenkylvöni epäonnistuivat. Kylvin esimerkiksi oopiumiunikkoa samaan paikkaan, missä viime vuonna kasvoi silkkiunikkoa. Tähän mennessä olen löytänyt vain yhden kasvussa olevan oopiumiunikon. Kukkapenkkien aukkopaikkoihin kylvämäni amerikankiurunkannukset ja rikkakukonkannukset kyllä itivät, mutta kasvu tyrehtyi kylmässä säässä (ja ehkä myös liian ahtaassa penkissä). Kaliforniantuliunikkokaan ei kasvanut ihan odotetusti, mutta se jo sentään kukkii. Lyhtykoiso- pussissa täytyi olla jotain vikaa, sillä siemenet eivät itäneet esikasvatettuina eivätkä suoraan maahan kylvettyinäkään. Aina luotettavat kehäkukat sentään kukkivat kukkapenkin laidalla.Kehäkukkien keltainen hehku ja voimakas tuoksu tuovat mieleen muistoja lapsuuden kesistä.


Syysleimun voimakkaan väriset kukat vangitsevat katseen keskellä pihaa.


Silkkiunikon keveät terälehdet hulmahtelevat tuulessa, kuin kesämekon helmat...


Mäkimeirami kukkii ja houkuttelee pörriäisiä kivikon laella.


Leijonankidat ja syysleimut ovat pihan värikkäin ilmestys.

Hyvää viikonlopun jatkoa sivullani vieraileville! Tervetuloa uudet lukijat <3!
7 kommenttia:

 1. Minulle myös kehäkukat ovat muistoja mamman kasvimaan laitamilta <3

  VastaaPoista
 2. Meillä ei ole syysleimussa edes nuppuja, vaikuttaako sitten viereiset katajat ja kuiva maa, en tiedä.

  Kauniita kukkia sinulla.

  VastaaPoista
 3. Mulle kehäkukat myös tuovat muiston lapsuuden kesistä!

  VastaaPoista
 4. Kehäkukat ovat ihan must kasvimaalla. Niiden tuoksu on minusta niin muistoja herättävä. Ihanaa kun kaikkea kukkii koleasta alkukesästä huolimatta.

  VastaaPoista
 5. Kehäkukat ovat ensimmäisiä kukkia, joita olen kasvattanut. 5-vuotiaana tehtiin äidin kanssa pieni kukkapenkki meidän asunnon takapihalle. Kastelin niitä lasten kastelukannulla. Muistan niiden tuoksun, ne olivat sellaisia aika tumman oransseja. Kuvasi palautti kaiken mieleen, kiitos! :)

  VastaaPoista
 6. Muistoja nousee minunkin mieleeni noista kukista:)

  VastaaPoista
 7. Eksyin sinun blogiisi, kun etsiskelin puutarhablogeja. Sain äidiltä leijonankidan siemeniä (oli kerännyt omistaan), en vain tiennyt millaisia niistä kasvaisi. Nyt tiedän. Sinulla on ihana blogi, vierailen täällä varmasti toistekin...

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!