torstai 2. elokuuta 2012

Aamulla puoli kuusi

Näen valkoista unta. Joutsenet uivat jäistä vapautuvan lahden sulassa, auringon valo on keväisen vaaleaa... Kännykän herätysääni katkaisee unen. Nousen ja laitan kahviveden kiehumaan. Puen uimapuvun päälle. Kun vesi kiehuu, nostan pannun pois tulelta ja mittaan veteen kolme lusikallista kahvia. Annan veden vielä kuohahtaa ja sammutan kaasuliekin. Jätän kahvin pannumyssyn alle hautumaan.

 Astun ulos viileään aamuun. Mittarissa oli 12 astetta lämmintä. Kävelen rantaan. Jätän pyyhkeen ja vihreät tossut laiturille. Kahlaan veteen. Hiekkapohja tuntuu hyvältä jalkapohjissa. Vesi on lämpimämpää kuin ilma. Muutamalla askeleella olen kahlannut riittävän syvälle. Alan uida järvelle päin. Veden pinnalla on liikkuvaa usvaa. Nouseva aurinko valaisee taivaan oranssiksi. Kalalokki lentää äänettömänä lahden yli.Nousen vedestä ja kuivaan ihoani. Kävelen mökkiin, pukeudun. Kahvi tuoksuu keittiössä, kun teen pari voileipää lautaselle. Vien aamupalani kuistille. Katselen järvelle. Aurinko valaisee vastapäistä rantaa, usva liikkuu lahdella. Kahvi on kuumaa, mutta täyteläisen makuista, niinkuin pannukahvi aina on. Juon kiirehtimättä vielä toisenkin kupillisen.

Kerään laukkuni ja tavarani mukaan, lukitsen oven ja kävelen autolle päin. Pysähdyn ihailemaan kukkapenkissä avautuvaa unikonkukkaa. Kaste kastelee sandaalini. Katselen hetken aamuhämyyn jäävää mökkiä ja peruutan tielle.

Tie on alkuun sorapintainen ja se mutkittelee pienen kylän läpi ja peltotilkkujen ohi. Isolle tielle päästyäni lisään vauhtia. Aurinko jää selän taakse ja ympärillä aukeaa hämäläinen maalaismaisema. Peltoja, kypsyvää viljaa, tummia metsiä, pientareella keltaisia ja vaalenpunaisia kukkia. Lokkiparvi on laskeutunut tielle. Nuoret linnut eivät tajua lähestyvää autoa vaaraksi. Ne nousevat niin laiskasti siivilleen, että hetken pelkään jonkun niistä jäävän alle.

Maisema on niin kaunis! Sisälläni viipyy vielä järven viileän veden muisto. Ajelen työpaikkaani kohti ja mielessäni talletan tätä aamua muistiin... niiden talviaamujen varalle, kun auringonvalosta ei ole aavistustakaan.

Ihania elokuisia kesäaamuja ja päiviä sivullani vieraileville!

12 kommenttia:

 1. Oi, miten ihana aamu sinulla on ollut. Tuon rauhan ja hiljaisuuden pystyi aistimaan kerrontasi ja mahtavien kuviesi myötä.

  VastaaPoista
 2. Kumpa muistaisin tämän ja muistaisin palata tähän hetkeen marraskuun pimeydessä. Muistamaan maamme kauneuden.
  Kiitos <3

  VastaaPoista
 3. Ei voi paremmin, rauhallisemmin päivä alkaa. Se oli kuin satua, suunnaton luonnon kauneus ympärillä, usvan muistutus elokuun alusta. Kiitos ihanasta kerronnastasi, tuo ihanan aamun tännekkin.

  VastaaPoista
 4. Ihan tuli tippa linssiin,kun oli niin kaunis kuvaus :)

  VastaaPoista
 5. Ihana aamu ja ihanat kuvat. Kyllä tälläisiä kelpaa säilöä.

  VastaaPoista
 6. Nyt on vielä aikaa säilöä kesää muistiin...

  VastaaPoista
 7. Ihan kuin olisi itsekin päässyt aamu-uinnille, hienoa !

  VastaaPoista
 8. Kadehdittavan ihana tunnelma ja aamu-uinti!

  VastaaPoista
 9. Voi, miten kaunis postaus!!
  Tämän hetken voi melkein aistia...

  VastaaPoista

Arvostan jokaista kommenttiasi! Thank you for your comments! Jag uppskattar din kommentar!